Als je hoort dat een dierbare ongeneeslijk ziek is, dan betekent dit (vaak) dat jij mantelzorger wordt. Misschien heeft niemand deze term ooit al voor je benoemd? Het besef dat je mantelzorger bent, kan je helpen bij het geven én volhouden van de zorg aan jouw dierbare.

 

In Eindhoven en omgeving zijn veel instanties die mantelzorgers en hun dierbaren helpen en ondersteunen. Doe er je voordeel mee en maak hier gebruik van!

Mantelzorg Verlicht
Steunpunt Mantelzorg Verlicht is er ter ondersteuning van mantelzorgers in Eindhoven en daarbuiten. Zij helpen je de weg te vinden in de zorg, bieden praktische en emotionele ondersteuning om ervoor te zorgen dat je als mantelzorger niet overbelast raakt. 

 

Vrijwillige Palliatieve Thuiszorg

De vrijwilligers van de Palliatieve Terminale Zorg staan de partner en familie bij in de zorg. Zij nemen geen taken over van de professionele zorg, maar werken vanuit hun deskundigheid met de professionele zorg samen.

 

Vrijwillige hulpdienst Eindhoven

Mensen met een levensbedreigende ziekte hebben soms behoefte aan een luisterend oor en iemand die de tijd heeft om soms even wat leuks te doen en zo de aandacht te verleggen. De vrijwillige hulpdienst biedt patiënten een buddy (ook wel maatje genoemd).

 

Wensambulance Brabant

Nog een laatste maal het ouderlijk huis zien, naar familie toe of een dagje naar het strand. WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek.

 

Make a memory

Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar. Zo waardevol...!

 

Hospice en Bijna Thuis Huis
In Eindhoven en omstreken zijn verschillende hospices en Bijna Thuis Huizen. Als de zorg in de laatste levensfase thuis niet meer mogelijk is of te zwaar wordt, zijn dit hele fijne locaties om te verblijven. Ga gerust eens kijken om te weten wat het inhoudt en kan betekenen...

Hospice De Regenboog, Aalsterweg Eindhoven

Logeerhuis en hospice Invia, Aalsterweg Eindhoven

Hospice Merefelt, Parklaan Veldhoven

Hospice Wissehaege, Herman Gorterlaan Eindhoven

Bijna Thuis Huis Son en Breugel

Bijna Thuis Huis Nuenen

Bijna thuis huis Oirschot