Herinneringsvoorstellingen

Veel uitvaartorganisaties organiseren herinneringsbijeenkomsten voor nabestaanden, om met gelijkgestemden nog een keer samen stil te staan bij het gemis. Met herkenning en erkenning. Graag denk ik met u mee over de invulling van de bijeenkomst (tekst en/of zang). 

 

Van stil verdriet naar uitgesproken KRACHT - Liedjeslezing voor nabestaanden

‘In deze liedjeslezing gaat het over de kracht van gevoelens en emoties, van alles wat je meemaakt als je iemand verliest van wie je enorm veel houdt. Ik zeg bewust ‘houdt’ en niet ‘hebt gehouden’, want de liefde blijft, voor altijd… Maar hoe ga je verder?’  Aan de hand van haar eigen rouwervaring neemt Iris Jansen – van Ravenstein u mee met verhalen, liedjes, gedichten en dialoog.  

 

Reactie: Afgelopen donderdag 5 april genoten zo’n 22 aanwezigen bij het Rouwcafé van Humanitas (in Inloophuis De Boei in Rotterdam) van een voorstelling van Iris Jansen-Van Ravenstein. Pareltjes van liedjes, afgewisseld met gesproken tekst, vormden samen een prachtige ‘liedjeslezing’. De voorgedragen en gezongen teksten vertelden het verhaal van een groot verlies. Dit raakte de mensen vanaf de eerste noot, maar er was ook aandacht voor hoe je - met het verdriet in je hart - weer verder kan. In de pauze en na de voorstelling raakten de aanwezigen met elkaar in gesprek en deelden hun eigen ervaringen en herinneringen. Wat een prachtige, warme middag!

 

De reis van je leven - Liedjeslezing over het leven, liefde en afscheid
Een liedjeslezing over het leven, met ervaringsverhalen, gedichten en liedjes: wat maken we mee in ons leven, wat zijn onze tussenbestemmingen en wat is onze eindbestemming? Waar bereid je je op voor als je op reis gaat en waar kun je je in het leven niet op voorbereiden? Een ding is zeker: we gaan allemaal dood.. maar (hoe) bereid je je voor op je eigen afscheid?
Een voorstelling over liefde, geboorte, groei, verlies en afscheid. Kortom: over het léven.

 

Herinneringsvoorstelling 'Cirkel van het leven'

De herinneringsvoorstelling 'Cirkel van het leven' is te boeken door uitvaartorganisaties: met onder meer teksten, verhalen, gedichten en eigen liedteksten live gezongen op herkenbare melodieën (nadere invulling mogelijk in gezamenlijk overleg). Beluister de voorbeelden van de CD 'Dromen voor jou'.

 

Herinneringsvoorstelling Taart met Tranen (niet meer te boeken)
Af en toe moet je jezelf even de rust gunnen om even stil te staan bij je verdriet, zodat je dan het leven weer beter aan kunt. De herinneringsvoorstelling Taart met Tranen was daarvoor bedoeld. De voorstelling was voor nabestaanden die, ook na langere tijd, behoefte hebben om samen met anderen die eenzelfde ervaring hebben, even de rust te nemen om stil te staan bij het verlies. Met een glimlach en een traan. De voorstelling is ontstaan vanuit mijn eigen behoefte, na het verlies van onze dochter, om even stil te staan bij het gemis, omdat het leven zo snel weer verder gaat... Samen met Josephine de Bont heb ik de voorstelling in 2015 ontwikkeld en vervolgens twee jaar gespeeld. Wij deelden daarbij ons eigen verhaal, met muziek en gedichten. Een zeer waardevolle ervaring, zowel voor onszelf als voor degenen die onze voorstelling gezien hebben (zo hebben velen ons verteld!).

 

Wilt u meer weten?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op, of bel direct: 06 45 11 40 60!

Hartelijke groet, Iris Jansen - van Ravenstein