Graag ondersteun ik mensen in hun laatste levensfase: door met hen in gesprek te gaan, hun levensverhaal door te nemen en vast te leggen, met zang en/of (wanneer gewenst) hun wensen over hun afscheid te bespreken.

Wanneer iemand geconfronteerd worden met zijn/haar naderend overlijden, kan het prettig zijn om bepaalde zaken met een stervensbegeleider te bespreken. Dit kan ervoor zorgen dat mensen tot rust komen, wat nodig is om het leven goed los te kunnen laten.

Op de pagina's 'Waardevolle momenten' verzamel ik kennis, informatie en ervaringen van andere mensen die jou wellicht kunnen helpen.


Zingen voor mensen in hun laatste levensfase

Muziek speelt bij veel mensen een belangrijke rol in hun leven. Mensen ervaren muziek vaak als iets persoonlijks, dat veel bijdraagt aan de kwaliteit van hun leven. Muziek heeft het vermogen om ons diep te raken. Belangrijke gebeurtenissen in ons leven worden bijna altijd met muziek omlijst. Dat gebeurt wereldwijd en al eeuwen lang. Muziek is een krachtig middel om gevoelens uit te drukken en is in staat om mensen met elkaar te verbinden.

Er zijn verschillende manieren om muziek te gebruiken in de laatste fase van je leven. Als je gaat overlijden, kan terugblikken op je leven fijn zijn. Welke herinneringen haal je graag nog op, zijn er gebeurtenissen die nog een plek moeten krijgen voor je ze los kunt laten? Muzikaal kijken we terug naar mooie en  eventueel ook moeilijke momenten. Door muziek kunnen gevoelens een plek krijgen, waardoor je er minder last van hebt… en muziek ontspant!

 

Wilt u meer weten?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op, of bel direct: 06 45 11 40 60!

Hartelijke groet, Iris Jansen - van Ravenstein